• Ed Mol postduiven Etten-Leur Nederland - - Ed Mol pigeons Etten-Leur The Netherlands - - Ed Mol tauben Etten-Leur Niederlande - - Ed Mol pigeons Etten-Leur Pays Bas - - Ed Mol palomas Etten-Leur Paises Bajos - - Ed Mol pombas Etten-Leur Holanda - - Ed Mol piccioni Etten-Leur Netherlands - - 埃德摩爾鴿埃滕-弗勒爾荷蘭,速度在該基地的圓滿成功。- -

Introductie

No nonsens systeem:

Goede Gezonde Getrainde Gemotiveerde duiven = Succes!

In de meer dan 55 jaar dat ik in de duivensport ben heb ik wel geleerd dat je het niet hoeft te zoeken in allerlei bijzaken. Al vanaf 1999 geen gepruts meer aan de duiven, gezonde natuurbonken die maximaal 1x per jaar een geelkuurtje kregen tot en met de 1e week januari 2008 daarna niet meer. Keiharde selectie op gezondheid! Kweken uit duiven met  snelheid er in! Duivensport niet moeilijker maken dan het is, het kan simpel zijn! In alle theorieën zit een kern van waarheid maar je blijft steeds meer slechte dan goede kweken! Daarom houd ik het zo simpel mogelijk mijn theorie is, duiven die moet je uit proberen en die het doen daar kweek je uit en waar de goede uitkomen dat zijn de kwekers! Je krijgt duiven zoals je ze selecteert! Goede voeding is heel belangrijk maar iets anders dan alleen maar duur voer! Een super kweken is geluk daar is geen theorie voor! Als je aan de duiven iets misziet doe die maar weg, je hoeft niet bang te zijn dat je hok leeg komt te staan! Wij wonen in Nederland en daar moeten je duiven tegen kunnen, in Spanje of zo zal het weer voor je duiven wel beter zijn, maar daar wonen wij niet! Als duivenmelker moet je kunnen incasseren als een bokser anders redt je het niet! Je beste duiven zijn gezonder en hebben een hersencel meer dan die andere! Medicijnen zijn geneesmiddelen en geen conditie preparaten! Van goede duiven kun je een goede kweken, maar van slechte moet je slechte kweken! Het allerbeste systeem in de duivensport is GOEDE duiven, daar wordt je melker mee en met slechte duiven wordt je vanzelf een krabber! Je selecteert nooit streng genoeg, je doet maar zelden een super weg!

Mijn hobby

Goede duiven in de buurt, dan geniet ik volop, daar kan ik altijd naar kijken, dat wordt ik nooit moe. Ook het kweken met rasduiven is een van mijn liefhebberijen, het zien wat de nieuwe koppeling brengt vind ik zeer interessant. ’s Winters naar verkopingen gaan  en de duiven rustig een voor een bekijken, dat doe ik heel graag. Ook ergens om vliegen vind ik geweldig, het met platte duiven op de uitslag staan daar heb ik een broertje dood aan. Het vitesse spel is mijn lust en mijn leven, maar in Nederland komt de vitesse speler steeds minder aan bod. Het lijkt wel of de afvallers in de duivensport de vitesse spelers zijn,  voor vijf echte vitesse vluchten met oud en jong een heel jaar alle kosten en arbeid dragen wordt ze teveel.

De toekomst

Om in de toekomst te kijken is voor iedereen moeilijk natuurlijk, maar als het aan mij ligt wordt het vitessespel weer geüpdate, want wat is er nog mooier dan duiven aan de lopende band thuis te krijgen. Het zal ook voor de duivensport goed zijn, want duivensport beleef je in eerste instantie met je plaatsgenoten. Ik zelf zal zolang het zo blijft zoals het nu is, proberen om in België mee te gaan spelen op Quivrain en Noyon. Wekelijks vitesse vluchten daar droom ik van. En als het niet zou kunnen wat ik eigenlijk zo goed als uitsluit omdat het Europees recht het mogelijk maakt. En de wet staat toch boven de burgers, lijkt het mij een kwestie van tijd en geduld. Maar als het dan toch niet zou kunnen, dan speel ik niet meer mee dan houd ik ze maar voor de lol. Want zoals het in Nederland of Brabant 2000 is geregeld vijf vitessevluchten met oud en vijf vitessevluchten met jong en nog een paar  natour vluchten die enkel nog bevlogen kunnen worden met duiven met pluimen in hun lijf, zie ik na zoveel jaar duivensport niet meer zitten. Dan gaat het toch meer om de pluimenstaat dan om de kwaliteit van de duiven.

Woord van dank

Graag wil ik Peter Wezenbeek bedanken voor de geweldige duif die ik in de zomer van 1996 van hem heb ontvangen. Ik had een bon voor 1 jonge duif gekocht op een bonnenverkoop in Roosendaal en toen ik die ging verzilveren mocht ik 4 ringen achter laten en kreeg zo dus 4 jonge duifjes, waarvan 1 zo verloren ging van het hok de andere 3 presteerde redelijk goed. Twee ervan zijn in de tijd ergens tegenaan gevlogen en zoals het altijd gaat, in het najaar te veel duiven en dan worden diegene  waar wat aan mankeert het eerst weggedaan. Van die ene die over bleef  zeg ik gerust. ’t Wezenbeekje: Mijn beste kweekduif van de laatste 20 jaar.

wezenbeekje

NL 96-2415897  ’t Wezenbeekje zomer 2009 13 jaar oud een bonk natuurkracht.

oog wezenbeekjeKweker:  Peter Wezenbeek Roosendaal

Ook de “Kees”  NL 03-0331367 gekregen van Kees van Zundert uit Etten-Leur is een speciale, een zomerjong van 2003 en tijdens de natour nog 3 x gespeeld met 2x prijs. Als jaarling vloog de “Kees” 18 x prijs en werd daarmee 4e generaal duif in PV de Eendracht in Etten Leur. Toen was zijn  vliegcarrière al ten einden want hij gaf dat jaar al een 3e kampioen in het samenspel H.E.L. Bijgehaald en goed kweken, dan gaan ze bij mij voorgoed naar de kweek!  In 2006 kweekte hij weer een 5e kampioen in het samenspel en in 2007 weer een 4e kampioen in het samenspel Hoeven- Etten-Leur.KEES BEDANKT.

de_kees

NL03- 0331367 De Kees.

Reacties zijn gesloten.